Inloggningen misslyckades, kontrollera användarnamn/lösenord
Gå till innehåll
Jusek

Lön

Här finns information som hjälper dig att vässa dina argument i samband med att du söker nytt jobb samt inför ditt årliga lönesamtal.

Anställningsvillkor vid nytt jobb

Ska du byta jobb, eller börja på ditt första jobb efter examen? Det kan vara svårt att veta vilka strategier du ska använda för att få en lön och övriga anställningsvillkor som du kan känna dig nöjd med. Vad ska jag begära i lön? Ska jag eller arbetsgivaren komma med ett första lönebud? är frågor som brukar dyka upp.
Läs mer och förbered dig

Det årliga lönesamtalet

Undersökningar visar att medlemmar som har årliga lönesamtal får genomsnittligt bättre löneutveckling än de som inte har det. Är du väl förberedd ökar chansen att du får en lön som grundas på ditt ansvar, din kompetens och prestation.
Lönesamtalet - steg för steg

Förmåner att diskutera

När du diskuterar lön och övriga anställningsvillkor vid en nyanställning har du också chansen att diskutera förmåner som ska gälla just för dig. En bra grundlön bör alltid vara basen, men även förmåner har ett värde.
Läs mer om löneförnåner

Rekommenderade ingångslöner

Ingångslönen kan vara avgörande för din framtida löneutveckling, men det är svårt att veta hur mycket som är rimligt att förvänta sig. Därför tar Jusek fram rekommenderade ingångslöner, baserade på vår lönestatistik.
Läs mer om  ingångslöner

 

 Bannerbild  

Kontakta medlemsrådgivningen!
Juseks ombudsmän har svar på frågor om lön och anställning.
Gå in på kontaktsidan