Inloggningen misslyckades, kontrollera användarnamn/lösenord
Gå till innehåll
Jusek

Mentorsprogram

I olika situationer under arbetslivet kan det vara bra med ett bollplank. Jusek har tre olika mentorsprogram där du kan bli adept eller mentor beroende på var du är i din karriär.

Varför en mentor?

Det finns många olika skäl till att en kan vilja ha en mentor. Kanske är du ny i arbetslivet och vill få bättre förståelse av din bransch. Som student kan mentorsprogrammet vara en bra inkörsport till ditt framtida yrke. För dig som är nyinflyttad i Sverige ger mentorn dig en bild av svenskt arbetsliv. Eller så är du ny som chef och vilja bolla med en person med chefserfarenhet. I Juseks mentorsprogram får adepterna en mentor som stöttar, peppar och är ett stöd i karriären.

Att vara mentor och adept

Som mentor får du en chans att hjälpa en person samtidigt får du perspektiv på din egen karriär. Mentorn ska på olika sätt medverka till adeptens utveckling genom att agera bollplank, ge råd och dela med sig av egna erfarenheter, både det som är bra och det som är mindre smickrande. Du som är adept bestämmer agenda, mål och fokus och föreslår ämnen att samtala om på era träffar.

Som adept är du medveten om att du själv ansvarar för hur mycket du får ut av mentorsprogrammet. Det är inte mentorns roll att skaffa dig arbete om du är på jakt efter ett jobb.

Jusek har tre olika mentorsprogram. Anmäl ditt intresse att delta som mentor eller adept i det program som passar dig bäst.

Mentorsprogram för studenter

På flera lärosäten runt om i landet har Jusek mentorskapsprogram för studenter. Projekten drivs av studentmedlemmar i Jusek som studerar på orten.

Läs mer om mentorsprogrammen för studenter

Mentorsprogram för yrkesverksamma

Adepten väljer själv ut sin mentor och mentorsparet startar sitt individuella program när som helst på året.

Läs mer om mentorsprogrammet för yrkesverksamma

Mentorsprogram för invandrade akademiker

För invandrarakademiker med utbildning till ekonom, jurist, samhällsvetare, personalvetare och systemvetare. Adepterna är studenter på SFEJ, en yrkesinriktad utbildning i svenska för nyanlända på Stockholms universitet.

Läs mer om mentorsprogrammet för invandrade akademiker

 

Frågor eller kommentarer?
Kontakta oss på karriar@jusek.se