Inloggningen misslyckades, kontrollera användarnamn/lösenord
Gå till innehåll
Jusek

Hitta jobbet

Lägg ner mycket energi på varje jobb du söker. Välj ut och sök bara de jobb som verkligen intresserar dig i stället för att planlöst söka allt du ser. Använd alla runt omkring dig för att sprida budskapet att du söker jobb.

Ta reda på vad du vill

Innan du kan börja söka jobb bör du veta vad du vill arbeta med – och det kan vara lättare sagt än gjort. Använd Juseks karriärtjänster för att bena ut vad som egentligen intresserar dig och hur du vill att din karriär ska se ut. På Juseks karriärlunch kan du skaffa dig mer information om ett visst yrke eller en viss bransch.
Läs mer om Juseks karriärtjänster
Läs mer om Jusek karriarlunch

Sök jobb via kontakter

De flesta jobben förmedlas genom kontakter, men ge inte upp bara för att ditt nätverk är litet. Jusek ger dig tips på hur du breddar ditt nätverk och använder det effektivt i ditt jobbsökande
Läs mer om olika vägar till jobb

Använd sociala medier i ditt jobbsökande

LinkedIn och Facebook är bra verktyg för att etablera, hantera och återknyta kontakter. Jusek hjälper dig att komma igång med och använda LinkedIn effektivt.
Läs mer om sociala medier
Läs mer om Juseks LinkedIn-hjälp

Pluggar du fortfarande?

Kolla med dina föreläsare och handledare från utbildningen. Kan de ge dig namn på personer som kan vara av intresse för dig? Håll kontakten med dina kurskamrater. Engagera dig i aktiviteter på ditt universitet. Gå med i föreningar, följ med på studiebesök och företagskvällar som Jusek anordrar eller delta i Juseks mentorsprogram.
Se vilka event som arrangeras på din studieort
Mentorskapsprogram för studenter 

# Avsnitt 11 - Planera din karriär

Vi pratar med Ulrika Husmark, karriärexpert på Jusek, om vad det innebär att göra karriär. Stiga i graderna, byta bransch eller satsa på familjen? Om man vill vidare i sitt arbetsliv, hur gör man? Hur kan jag veta vad jag vill och vart jag ska, och framförallt – hur kommer jag dit? Vi tar även upp hur man kan kombinera sina intressen med karriären.

 

Frågor eller kommentarer?
Kontakta oss på karriar@jusek.se