Inloggningen misslyckades, kontrollera användarnamn/lösenord
Gå till innehåll
Jusek

Nyexad

Hur lyckas du med karriären efter examen? Vi vet. Som nyexad kan det vara svårt att hitta jobb och navigera rätt på arbetsmarknaden. Här har Jusek samlat nyttig information som gör dig säkrare på allt från intervjufrågor, CV och personligt brev till kollektivavtal och vilken ingångslön du kan be om.

Bli medlem


Bli medlem för bara 100 kr »

Just nu förmånligt erbjudande »

När du ska ut i arbetslivet

Söka jobb » Avtal » Lön »

Börja med att ta reda på vad du vill

Innan du kan börja söka jobb bör du veta vad du vill arbeta med – och det kan vara lättare sagt än gjort. Använd Juseks karriärtjänster för att bena ut vad som egentligen intresserar dig och hur du vill att din karriär ska se ut. På Juseks karriärlunch kan du skaffa dig mer information om ett visst yrke eller en viss bransch. Det är också viktigt att ta reda på vad du inte vill jobba med.

Läs mer om Juseks karriärtjänster »
Läs mer om Jusek karriärlunch »

Så utformar du din jobbansökan
Läs vår checklista för CV och checklista för personligt brev »

Sök jobb via kontakter

De flesta jobben förmedlas genom kontakter, men ge inte upp bara för att ditt nätverk är litet. Jusek ger dig tips på hur du breddar ditt nätverk och använder det effektivt i ditt jobbsökande.

Läs mer om olika vägar till jobb »

Använd sociala medier i ditt jobbsökande

LinkedIn och Facebook är bra verktyg för att etablera, hantera och återknyta kontakter. Jusek hjälper dig att komma igång med och använda LinkedIn effektivt.

Läs mer om Juseks LinkedIn-hjälp »

Jusekpodden om livet efter examen

Det här avsnittet riktar sig särskilt till dig som precis har tagit en akademisk examen, eller börjar närma dig. Studentombudsman Ida Inga och ombudsman Tarek Touma från Jusek ger tips om hur man bäst kan förbereda sig för steget ut i yrkeslivet. Vi pratar om nätverk, anställningsintervjuer, löneförhandling och var man egentligen ska leta för att hitta jobbet man vill ha.

 

Studentombudsman Ida Inga och ombudsman Tarek Touma från Jusek fortsätter ge råd till dig som snart ska ta examen eller som precis är klar. Vad behöver man ha koll på innan man skriver på ett anställningskontrakt? Hur löneförhandlar man? Vilken lön är rimlig att få på sitt första jobb? Har man rätt att få ett lönepåslag varje år? Vi pratar också om vad det innebär att göra karriär och vad som egentligen är ett drömjobb.