Inloggningen misslyckades, kontrollera användarnamn/lösenord
Gå till innehåll
Jusek

Student

Hur fixar du studentlivet? Vi vet.
För endast 100 kr för hela studietiden gör vi på Jusek vårt bästa för att du ska få ut det mesta av din studietid. Vi ger svar på alla dina frågor om studier och hjälper dig på vägen till drömjobbet.

 • Personlig rådgivning

  Har du frågor om att jobba extra, om lön eller karriär? Juseks medlemsrådgivning ger dig svar på alla dina frågor rörande arbete, avtal, villkor eller läget på arbetsmarknaden. Kontakta Jusek
 • Karriärstöd

  Som medlem i Jusek har du tillgång till våra karriärexperter. Boka in rådgivning för att få bolla hur du når dina karriärmål, söker ditt drömjobb eller hur du ska prioritera. De kan också granska ditt cv, personliga brev och din LinkedIn-profil.
 • Företagsbesök

  Mer än hälften av alla nyexaminerade får sitt första jobb genom kontakter. Varje termin anordnar Jusek flera företagsbesök för våra medlemmar. Det är ett perfekt tillfälle att knyta kontakter.Se vilka vi besöker under våren
 • Lönestatistik

  Jusek tar årligen fram ny lönestatistik för våra medlemsgrupper. Läs mer här.
 • Mentorskap

  De flesta studenter får genom sin utbildning goda teoretiska kunskaper. Många saknar dock en inblick i det praktiska arbetet inom sin bransch. Juseks ideella mentorskapsprojekt ger studenter möjlighet att ta reda på hur det kan se ut i det kommande yrkeslivet. Studenter paras ihop med yrkesverksamma mentorer. Under möten utbyter de tankar, erfarenheter och idéer och knyter värdefulla kontakter inför framtiden. Läs mer här.
 • Engagera dig i Jusek

  Som medlem har du även möjlighet att engagera dig inom förbundet genom att driva mentorskapsprojekt, frågor rörande studielivet eller på andra sätt. Läs mer om hur du kan engagera dig i Jusek!
 • Välkomstpremie
  Som ny studentmedlem i Jusek får du en biobiljett* när du betalat din medlemsavgift. Biobiljetten skickas ut via sms en månad efter att du betalat din medlemsavgift.

  *SF Bio värdekod gäller i utbyte mot en ordinarie biobiljett på SF Bio, Svenska Bio och Cinemascenen. En använd eller utgången värdekod är förbrukad.
 • Rabatterat första år som yrkesverksam medlem

  När det sedan är dags för dig att ge dig ut i arbetslivet betalar du endast 38 kr/månaden om du varit studentmedlem i Jusek.

Läs mer om Juseks karriärtjänster 
Läs mer om alla medlemsförmåner

# Avsnitt 8 - Efter examen del 1

Det här avsnittet riktar sig särskilt till dig som precis har tagit en akademisk examen, eller börjar närma dig. Studentombudsman Ida Inga och ombudsman Tarek Touma från Jusek ger tips om hur man bäst kan förbereda sig för steget ut i yrkeslivet. Vi pratar om nätverk, anställningsintervjuer, löneförhandling och var man egentligen ska leta för att hitta jobbet man vill ha.

# Avsnitt 9 - Efter examen del 2

Studentombudsman Ida Inga och ombudsman Tarek Touma från Jusek fortsätter ge råd till dig som snart ska ta examen eller som precis är klar. Vad behöver man ha koll på innan man skriver på ett anställningskontrakt? Hur löneförhandlar man? Vilken lön är rimlig att få på sitt första jobb? Har man rätt att få ett lönepåslag varje år? Vi pratar också om vad det innebär att göra karriär och vad som egentligen är ett drömjobb.

Event för studenter